Logo bordro borç avans işlemleri


Logo bordro borç avans işlemleri

Borç / Avans Üret seçeneği ile borçlandırma kayıtları filtrelerle belirlenmiş personel için toplu olarak kaydedilir. Borçlandırmanın hangi personel için ve hangi borç türü kullanılarak yapılacağı ise Borç işlemi üret filtre satırlarında belirlenir. İşlem sonunda belirtilen koşullara uygun borçlandırma kayıtları otomatik olarak oluşturulur.
Borç / Avans üret penceresinden kaydedilen bilgiler şunlardır:
İşlem Tarihi: Borç işlemi üretim tarihidir.
Ödeme Başlangıcı: Borç geri ödemelerinin başlayacağı tarihtir.

Borç Tanımı: Borç üretme işleminin hangi borç türü için yapılacağını belirtir. Kayıtlı borç tanımları listelenir ve ilgili tanım seçilir.
İşlem Tipi: Borç İşlemi üretimi Borçlandırma ve borç talepleri için yapılabilir. Üretimin ne için yapılacağı işlem tipi alanında belirlenir.
Ödemeler: Ödemelerin ne şekilde yapılacağını belirtir. Ödemeler taksit sayısına ya da taksit tutarına göre yapılır.
Tutar: Borç / avans üretme işlemine ait tutar bu alanda girilir.
Taksit Sayısı / Taksit Tutarı: Seçilen borç tanımında belirtilen taksit sayısı ve tutarı bu alanlara doğrudan gelir.
Ödeme Üst Sınırı: Seçilen borç tanımında belirtilen ödeme üst sınırı bu alana doğrudan gelir.
Ödeme Şekli: Borç avans üretme işleminin hangi ödeme şekline göre üretileceği bu alanda belirtilir.

Borçlandırma kaydının hangi personel için oluşturulacağı Filtreler seçeneği ile belirlenir. Borç işlemi üretimi filtre seçenekleri şunlardır.

iltre satırlarında istenen koşullar belirlendikten sonra Başlat düğmesi tıklanarak işlem başlatılır. Belirtilen koşullara uygun talep ya da borçlandırma kayıtları program tarafından oluşturulur. Bu kayıtlar Borç Talepleri ve borçlandırma işlemleri listelerinde yer alır.
Filtre satırlarında belirtilen koşullara göre borçlandırma kaydı oluşturulurken kota sınırı aşılıyorsa filtre satırında yapılan seçim önemlidir. Bu filtre satırında;
işlem yapılacak seçilmiş ise filtreden geçen tüm sicillere formda girilmiş bilgilere ve tutar alanındaki formül sonucuna /rakama göre borçlandırma kaydı oluşturulur.
işlem yapılmayacak seçilmiş ise filtreden geçen siciller için tutar alanındaki formül sonucu veya rakam ile kota karşılaştırılır ve kota sınırı aşılmayanlar için borçlanma kaydı eklenir, kotanın aşıldığı siciller için işlem yapılmaz.
kota sınırı kadar işlem yapılacak seçilmiş ise filtreden geçen her sicil için kota sonucu ile tutardaki formülün sonucu ya da rakam karşılaştırılır ve kota sınırı aşılmayanlar için hesaplanan tutar kadar, kota sınırı aşılanlar için ise kota kadar borçlandırma kaydı eklenir.


Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?