Logo bordro puantaj kartı borç aktarımı


Logo bordro puantaj kartı borç aktarımı

Personelin almış olduğu borca karşılık yapacağı geri ödemeler puantaj kartları üzerinden de kaydedilebilir. Puantaj kartı üzerinden borç geri ödemeleri için, döneme ait puantaj kartı üzerinde Borç İşlemleri seçeneği kullanılır.worddav013261a0aeb3b1ba1fedbbded1991095.png

Borç Ödemesi Eklemek için
Yapılacak geri ödeme bilgilerini işlemek için borç kesintileri listesinde sağ fare düğmesi menüsündeki Borç Ödemesi Ekle seçeneği kullanılır. Ekrana geri ödeme işlem bilgilerinin girileceği pencere gelir.
Geri ödemenin hangi borç işlemine ait olduğu borçlanma tarihi alanında belirlenir. F10 tuşu ile borç işlemleri listelenir ve ilgili işlem seçilir. Borç işleminde belirlenen ödeme şekline göre ödenecek tutar otomatik olarak gelecektir. Eğer geri ödeme işlemi ile ödenen tutar farklı ise değiştirilebilir.
Geri ödeme işleminden sonra Hesaplar seçeneği ile puantaj hesapları incelendiğinde, yapılan borç kesintisi hesaplar penceresinde borç kesintisi satırında listelenir. Yapılan borç kesinti işlemi ile ödenmesi gereken tutardan az ya da çok geri ödeme yapıldığında, bu tutar bir sonraki ödeme tutarından düşülür ya da eklenir.
Borçlandırma Eklemek için
Puantaj kartı üzerinden yeni bir borç kaydı açmak için Borç İşlemleri sayfasında sağ fare düğmesi menüsündeki Borçlandırma Ekle seçeneği kullanılır.
Borçlandırma Ekle işlemi ile borç kayıtları listesi açılarak, puantaj kartında sicile ödemesi yapılmamış ve bordrodan ödeme yapılacak borç kayıtları listelenerek seçilir.
Ödeme kaydı seçildikten sonra, Borç İşlemleri sayfasında, ödeme tipi "Puantajdan" olarak gösterilen puantaja işlenmiş Borçlandırma kaydı listelenir.


Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?