e-arşiv faturansının özel entegratöre gönderilme süresi nedir?


Özel entegratörden E-Arşiv hizmeti alacak bir mükellef faturayı özel entegratöre ne zaman İşlem anında mı, gün sonunda mı, özel entegratör tarafından raporlanmadan önce mi? Kasadan satış yapılması durumunda müşteriye e-arşiv faturası verilmeden önce özel entegratöre yükleme zorunluluğu var mı? Yoksa gün sonunda veya ay sonunda yükleme yapılabilir mi? Nihai tüketiciye yapılan satışlarda Yeni Nesil ÖKC ile yapılan ve fatura limit altı işlemler için ayrıca e-arşiv düzenlenmesi gerekmekte midir?

Parekende sektöründe nihai tüketiciye yapılan satışlarda iade olması durumunda gider makbuzu düzenlenmektedir. İade olması durumunda gider makbuzu mu düzenleyecek yoksa e-arşiv iade faturası mı düzenleyecek.

Elektronik Arşiv Raporlarının Başkanlık Sistemine Aktarımı süresi; e-Arşiv izni alan mükellefler ve e-arşiv hizmeti verme konusunda başkanlıktan izin alan özel entegratörler, elektronik ortamda oluşturdukları belgelere ilişkin olarak, Başkanlığın www.efatura.gov.tr internet adresinde yayımlanan veri formatı ve standardına uygun e-Arşiv Raporunu aylık olarak oluşturup takip eden ayın 15 nci günü saat 24:00’a GİB sistemine e-Arşiv Kılavuzu Aralık 2014 Versiyon: 1.1 21/26 aktaracaklardır.

E arşiv raporu başkanlık sistemine aktarılmadan önce faturalarınızı özel entegratörlere iletmeniz gerekmektedir. Dolayısıyla e-arşiv faturaların müşteriye verilmeden önce özel entegratöre aktarılma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Fatura düzenleme limiti altında kalan satışlar için e-arşiv fatura düzenlenmesine gerek yoktur, perakende satış fişi ile işlem yapılabilir.


Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?