e-Arşiv uygulamasında sadece internet satışlarında mı


2014 yılı ciromuz 5 milyon üzerinde olduğu ve internet satışımız da olduğu için e-arşiv uygulamasın tabii olduk. İnternet satışıları dışında toptan yada perakende satışlarımız da bulunmaktadır. Buna göre sadece internetten yapılan satışlarda mı e-arşiv faturası düzenleyeceğiz yoksa e-fatura dışındaki tüm satışlarımızda mı e-arşiv faturası düzenleyeceğiz?

e-Arşiv uygulamasından yararlanma izni verilen mükellefler;

  1. 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getirilen e-Fatura Uygulamasına kayıtlı olanlara düzenledikleri faturaları anılan Tebliğe göre e-fatura olarak oluşturmak, iletmek, muhafaza ve istenildiğinde ibraz etmek zorundadırlar.
  2. 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getirilen e-Fatura Uygulamasına kayıtlı olmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv Uygulaması kapsamında fatura oluşturmaya, kâğıt ortamında göndermeye ve oluşturulan faturaların ikinci nüshasını elektronik ortamda muhafaza ve istendiğinde ibraz etmeye zorunludurlar.
  3. Vergi mükellefi olmayanlara ise e-Arşiv Uygulaması kapsamında fatura oluşturmaya, müşterilerinin talebi doğrultusunda elektronik ortamda iletmeye veya kâğıt ortamında göndermeye, oluşturulan faturaların ikinci nüshasını elektronik ortamda muhafaza etmeye ve istenildiğinde ibraz etmeye zorunludurlar. E-Arşiv faturası sadece internet üzerinden satışlar için geçerli değildir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?