Etiket tanımlama veya değiştirme nasıl yapılır?


Etiket bilgisinin tanımlanması ile ilgili olarak; etiketler GİB ya da özel entegratör tarafından tanımlanmaktadır. Etiket bilgileri;

  1. GİB-Portal yönteminde etiket bilgileri kullanıcının başvuru sırasında girdiği e-posta adresinin alan adına(domain) göre oluşturulacaktır. GİB-Portal yöntemi kullanıcıları 1 adet Gönderici Birim ve Posta Kutusu Birimi etiketine sahip olabilir.
  2. Entegrasyon yönteminde etiket bilgileri kullanıcının tanım formunda sistem sorumluları bölümüne girdiği ilk satırdaki e-posta adresinin alan adına(domain) göre oluşturulacaktır. Entegrasyon yöntemi kullanıcıları 1 adet Gönderici Birim ve Posta Kutusu Birimi etiketine sahip olabilir.
  3. Özel entegrasyon yönteminde etiket bilgileri kullanıcının özel entegratörünün belirlemesine göre oluşturulacaktır(belirli etiketleri kullanmak istiyorsanız özel entegratörünüzü yönlendirebilirsiniz). Özel entegrasyon yöntemi kullanıcıları birden fazla sayıda Gönderici Birim ve Posta Kutusu Birimi etiketine sahip olabilir.

Etiket bilgisinin değiştirilmesi ile ilgili olarak;

  1. GİB-Portal ve entegrasyon yöntemi kullanıcısıysanız etiket bilgisi değiştirilmemektedir. (Test ortamında etiketleriniz istediğiniz şekilde oluşmadıysa, canlı tanım formunu yüklerken yukarıdaki 2. maddeye dikkat ederek yükleme yapabilirsiniz.)
  2. Özel entegrasyon yöntemi kullanıcısıysanız bu konuda özel entegratörünüze danışınız. Özel entegratörünüz 21028 numaralı sorunun cevabına göre işlem yapabilir. Özel entegratörünüz birden fazla etiket tanımlayabilir. (Bu şekilde şube ayrımı yapılabilir.)

Etiket bilgisinin ne olduğunun fatura gönderimi ve alımı açısından bir önemi bulunmamaktadır. Önemli olan, mevcut etiketin kullanılıyor olmasıdır. (metinsel açıdan bir anlam ifade etmesi ya da etmemesi önemsizdir.)


Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?



  • e-Fatura Nedir?

    e-Fatura Nedir? e-Fatura Elektornik faturalama olarak da adlandırılmaktadır. e-Fatura, yasalar ve yönetmeliklerle tanımla...

  • e-Fatura Zorunluluğu

    e-Fatura Zorunluluğu Türkiye’de 397 sıra numaralı Vergi  Usul Kanunu (VUK) tebliği ile hayata geçirilen ve...

  • e-Fatura Kullanım Yöntemleri

    e-Fatura Kullanım Yöntemleri Logo'da e-Fatura Kullanımı Faturaların elektronik belge olarak düzenlenmesi, elektronik ...

  • Logo e-Fatura Avantajları

    Logo e-Fatura Avantajları Neden Logo e-Fatura Çözümünü Kullanmalıyım? Gelir İdaresi Başkanlı...

  • Logo e-Fatura Mobile

    Logo e-Fatura Mobile Logo e-Fatura Mobile nedir? Akıllı telefonlarla entegre yeni bir çözüm olan Logo e-Fatura Mobile, e-F...