Test amacıyla oluşturulan internet sitelerinde e-arşiv zorunluluğu var mıdır?


Test amacıyla oluşturulan internet sitesi nihayi tüketiciye açık değildir. e-arşiv uygulamasına geçmek zorunda mıyız?

2014 yılında 5 Milyondan fazla cirosu olan şirketimizin, İnternet üzerinden müşterilerinden sipariş almak ve satış yapmak üzere 2014 yılında oluşturduğu ayrı bir internet sitesi, test aşamasında olup teknik sebeplerden dolayı (bir,iki test amaçlı kullanım dışında) tam olarak kullanılmaya başlanılmamıştır. E- Arşiv Uygulamasına geçiş zorunluluğu kapsamında;

Test amacıyla kurulmuş ve fiili olarak müşteri kullanımı ve uygulaması henüz başlatılmamış İnternet sitesi tebliğ kapsamında dikkate alınacak mıdır? Ayrıca İnternet sitesini 2015 yılında tam olarak kapatmamız halinde tebliğ kapsamında E.Arşiv zorunluluğumuzun nedir?

2014 yılında, İnternet üzerinden mal ve hizmet satışlarınız bulunmakta ve toplam mal ve hizmet satışlarınızın brüt tutarlarının toplamı 5 milyon liranın üzerinde olduğundan iki şartı da sağlamaktasınız. Bu durumda 1.1.2016 tarihinden itibaren e-arşiv faturaya geçme zorunluluğu bulunmaktadır. İnternet sitesi deneme süresi içinde olmakla birlikte fiilen satış yapılmış olduğundan e-arşiv zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Ayrıca 2015 yılında internet üzerinden mal ve hizmet satışlarınızın olmaması bu zorunluluğu ortadan kaldırmaz.


Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?