Logo Cari Hesap İşlem Merkezi


Logo Cari Hesap İşlem Merkezi

Logo cari hesap işlem merkezi nedir?

Logo cari hesap işlem merkezi işlemlerinizi büyük ölçüde hızlandıracak ve pratiklik kazandıracak bir uygulamadır. Logo'da kayıtlı olan cari hesaplarınızı tek bir pencere üzerinde görebilir, bu cari hesaplara ait hareketleri ve bu hareketlerin içeriğini inceleyebilirsiniz. İsteğinize göre filtreleme yaparak rapor alabilirsiniz. Cari hesap işlem merkezi cari hesaplara ait tüm fişlere ve bu fişlerin detaylarına ulaşabildiğiniz aynı zamanda rapor da alabildiğiniz, büyük kolaylık sağlayıp işlem hızınızı artıracak olan bir uygulamadır. Programın çalışması için Microsoft .Net 4.0 ve üzeri versiyonunun bilgisayarınızda kurulu olması gerekmektedir.

Ana kayıtlar menüsünde bulunan Stok ve Malzemeler menü öğesi tıklanır.

Logo cari hesap işlem merkezi

 

Programı açtığınızda yukarıdaki görsele benzer bir ekran ile karşılaşırsınız. Bu ekranda bulunan bölmeler sırasıyla şunlardır.

 

  1. Cari kartlar :
    Bu bölümde Logo'da kayıtlı bulunan cari hesaplarını görünmektedir. Sadece kullanımda olan cari heaplar ekranın alt tarafında bulunan filtre butonu aracılığı ile istenilen kriterlerde gösterim sağlanabilir.
  2. Satış işlemleri :
    Seçili olan cari hesaba ait tüm satış işlemlerini tek bir tıklama ile yapabileceğiniz bölümdür. Bu bölümde satış siparişi oluşturabilir, satış irsaliyesi düzenleyebilir, satış faturası düzenleyebilir ve verilen hizmet faturası kaydı yapabilirsiniz.
  3. Satın alma işlemleri :
    Seçili olan cari hesaba ait satınalma işlemlerinin yapıldığı bölümdür. Bu bölümde satın alma siparişi girebilir, satına lma irsaliyesi ile satın alma faturası kaydı yapabilir ve alınan himet faturası girişi yapılabilmektedir.
  4. Ödeme / Tahsilat işlemler :
    Bu bölümde seçiliolan cari hesaba ait nakit tahsilat - ödeme, gelen havale - gönderilen havale, Çek girişi - çek çıkışı, Kredi kartı fişleri ile tüm tahsilat ve ödeme işlemleri yapılabilmektedir.
  5. Seçili cari karta ait hereketler :
    1. bölmede (sol taraftaki) buluna  cari hesaba ait tüm fişlerin listelendiği bölümdür. Bu bölümde cari hesabın tüm hareketleri görüntülenmektedir.
  6. Detay :
    5 nolu bölmede (seçili cari karta ait hareketler) bölmesinde seçili olan fişe ait detayların olduğu bir bölümdür. Seçili olan fiş eğer bir fatura ise faturanın içeriği, seçili olan fiş eğer bir tahsilat fişi ise fişin detayı gibi bilgiler bu bölümde görülebilmektedir.

Bölmeler kullanım şeklinize göre esnek yapıda tasarlanmış olup yükseklik ve genişlik ayarlarınız sitediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Herhangi bir bölmedeki "Yazıcı" simgesini tıklatarak seçili olan işleme ait çıktıyı yazıcıdan alabilirsiniz. Belirli guruplamalar yapabilirsiniz. Yine bölmelerde bulunan "Kaydet" butonu aracılığı ile ekranda görmüş olduğunuz bölmede bulunan bilgileri Excel dosyası, PDF dosyası, HTML dosya, TXT dosya formatı gibi pekçok formatta dışarı aktarabilirsiniz.

Cari hesap işlem merkezinin kullanımına ilişikin eğitim almak ve daha detaylı bilgi sahibi olmak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.


Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?