Logo Go Plus Banka ve Banka Hesabı Nasıl Tanımlanır?


Logo Go Plus Banka ve Banka Hesabı Nasıl Tanımlanır?

Logo Go Plus programında banka ve banka hesapları nasıl tanımlanır?

Logo Go Plus programında eğer banka modülü kullanılacak ise banka ve banka hesabının tanımlanması gerekmektedir. Banka hesapları ile gelen/giden halave/ETF işlemleri, çek/Senet işlemleri, para yatırma/çekme işlemleri, kredi ödemesi, pos işlemleri gibi birçok işlemi yapmak mümkündür. Banka modülü Logo Go Plus programı içerisinde default olarak bulunan bir modüldür. Banka hareketleri ve POS hareketleri gibi bazı işlemler Logoconnet programı aracılığı ile entegre olarak çalışabilmektedir. Logo çözüm ortaklarının geliştirmiş olduğu Banka Excel aktarımı gibi programlar ile de banka hareketlerini logo programı içerisinde ticari modül kısmına aktarmak mümkündür. Banka ve banka hesaplarını tanımlamak için

Sırasıyla Go Plus ana menünde bulunan "Ana kayıtlar" --> "Banka" --> "Banka ve Hesaplar" tıklanır.

Logo Go Plus Banka ve hesap tanımları

 

Bankalar penceresinde daha önce kayıt edilmiş olan bankaları görebilirsiniz. Yeni bir banka eklemek için klavyeden F9 butonuna basılabileceği gibi farenin sağ tuşuna basılarakta açılan menüden "Ekle" seçeneği tıklanır. Logo programlarında bankalar ve hesaplar ayrı ekranlarda listelenmektedir.

 

Logo Banka ve hesap tanımları

Bankanın tanımlanacağı olan pencerede yukarıdaki görselde görüldüğü üzere

Banka kodu : Tanımlanacak banka için bir kod verilir.
Banka Adı : Tanımlanacak olan bankanın adı yazılır. 
Şubesi : Banka şubesi yazılır
Diğer : Diğer alanlar isteğe göre doldurulabilir.

Gerekli olan alanlar doldurulduktan sonra "Kaydet" yada klavyeden F2 tuşuna basılarak banka kayıt edilir. Bu şekilide banka kayıt edildikten sonra o bankada kullanılan hesapları tamınlamak gerekmektedir. Bankadaki hesaplarımızı tanımlamak için bankanın üzerinde farenin sağ tuşuna basarız ve açılan menüden "Hesaplar" seçeneğini tıklatırız. Bknz alttaki görsel...

Logo banka ve hesap tanımı

Hesaplar menüsü tıklatıldığında ekrana farklı bir pencere açılır. Açılan bu pencerenin adı "Banka Hesapları" penceresidir. Banka hesabını tanımlamadan önce öncelikle hesabın tipini seçmek gerekir. Aynı banka üzerinde farklı tiplerde hesabımız olabileceği için açılan pencerede (Bknz alttaki görselde 1 nolu alan) hesap tipi seçmek önemlidir!!

Logo banka hesabı

Bu hesap tipleri; Ticari hesap, Kredi hesabı, Dövizli ticari hesap, Dövizli kredi hesabı, Kredi kartı hesabı, dövizli kredi kartı hesabı şeklindedir. Eklemek istediğiniz hesap tipi seçili hale getirilir. Klavyeden F9 tuşuna basılabildiği gibi farenin sağ tuşuna basılarak ta açılan menüden "Ekle" seçeneği tıklanır.

Logo banka hesabı

Banka hesabı ekleyeceğimi boş bir pencere açılır. Bu pencerede;

Hesap kodu : Bu hesap için kullanılacak bir kod yazılır
Hesap no : Bu hesabın banka tarafından bize verilmiş olan hesap numarası yazılır.
IBAN : Hesabın IBAN numarası yazılır.

"Kaydet" yada klavyeden "F2" butonlarına basılarak banka hesabının tanımlama işlemi tamamlanmış olur. Farklı türde bir hesap daha tanımlanmak istenirse yine aynı şekilde önce hesap tipi seçilir daha sonra ekle butonuna basılarak gerekli alanlar doldurulur ve banka hesabı kayıt edilir.


Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?