Logo Go Plus Birim Seti Nasıl Tanımlanır?


Logo Go Plus Birim Seti Nasıl Tanımlanır?

Logo Go Plus programında Birim Setleri nasıl tanımlanır (kaydedilir)? Tanımlı (kayıtlı) birim setleri nasıl değiştirilir?

Logo Go Plus programında Stok modülünde kullanılan tüm malzemeler alım/satım (giriş - çıkış) işlemlerinde tanımlı olan birim setlerini kullanmaktadır. Program ilk defa kurulduğunda "Öndeğer Birim Seti" olarak sadece "Adet" birim seti tanımlı haldedir. İşletmeler Malzeme alıp satarken farklı birimler ile çalışmaktadırlar. Bu birimler uzunluk birimleri metre, inch gibi birimler olabileceği gibi, hacim birimleri, ağırlık birimleri gibi çok farklı birim setleri de olabilmektedir. Birim setleri ve birim çevrim katsayıları birim setleri bölümünde girilmezse program içerisinde bunları kullanmak mümkün olmamaktadır. Logo Go Plus, Logo Tiger Plus ve Logo Tiger Enterprise programlarında herhangi bir malzeme kartında kullanılıp hareket görmüş olan birim setleri değiştirilemez ve silinemez. İşletmenizin yapısına uygun olaarak birim setlerini oluşturmak için yapılması gerekenler makalede resimli olarak anlatılmıştır. Lütfen makaleyi dikkalice okuyunuz.

Ana kayıtlar menü öğesi altında bulunan Stok modülüne buradan da Birim setleri bölümüne ulaşılır.

Sırasıyla "Ana kayıtlar" --> "Stok" --> "Birim Setleri" tıklanır.

Logo go plus birim seti

 

Birim setleri penceresinde daha önce kayıtlı olan birim setleri görüntülenebileceği gibi sıfırdan birim seti eklemek mümkündür. Bunun için klavyeden F9 butonuna yada farenin sağ tuşuna basılır. Açılan menüde;"Ekle" seçeneği tıklanır yada klavyedeki yukarı aşağı yön tuşları ile "Ekle" menü öğesi üzerine gelinir ve "Enter" tuşuna basılır.

 

Logo go plus birim seti tanımlama

"Birim Seti Tanımı" isimli pencere açılır.
Kodu : kısmına kullanmak istediğiniz birim setini ifade eden bir kod girilir örnek:METRE (Görseldeki 1 nolu alan)
Açıklaması : kısmına birim setinin açıklaması yazılır örnek:METRE(Görseldeki 1 nolu alan)
Ana Birim Kodu : Birim setinin ana birim kodu girilir örnek:METRE(Görseldeki 2 nolu alan)
Ana Birim Açıklaması : Birim setinin ana birim açıkmalası girilir örnek:METRE(Görseldeki 2 nolu alan)

Görseldeki 3 bolu Birim alanı tıklanır. Eğer bu birime ait alt birim eklenmek istenmiyorsa "Kaydet" butonuna basılarak Birim Seti tanımlaması kayıt edilmiş olur. Eğer bu birime ait alt birimler eklenmek istenirse görseldeki 3 nolu Birim alanının boş olan satırı bir defa tıklanır.

Logo go plus alt birim seti

Birim bölümünde (görseldeki 2 nolu alan) da
Kodu : Alt birim için gerekli olan kod girilir örnek:CM
Açıklaması : Alt birim için gerekli olan açıklama yazılır örnek:CM
Çevrim Katsayıları (görseldeki 3 bolu alan) : Bu birim ile ilgili çevrim bilgileri girilir örnek:100 CM = 1 METRE

Bu şekilide tüm alt birimler tanımlandıktan sonra "Kaydet" butonuna basılarak birim seti tanımlaması kayıt edilmiş olur. Bu tanımlanmış olan birim seti artık malzeme kartlarına atanıp, tüm malzeme hareketlerinde kullanılabilir.

Not : e-Fatura kullanan firmaların birim seti tanımlama işleminden sonra evrensel kod bilgilerini de tanımlamaları zorunludur. Eğer e-fatura kullanıyor ve tanımladığınız birim setine ait evrensel kodu kullanmazsanız e-fatura kayıt edemez gönderme/alma işlemini yapamazsınız.

Birim seti ve evrensel kodlar hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişme geçebilirsiniz.


Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?