Logo yazılım garanti bankası entegrasyonu


Logo yazılım garanti bankası entegrasyonu

LOGO-Garanti entegrasyonu ile, bankacılık işlemleri Garanti Bankası hizmet sözleşmesinde yer alan yetkilendirmeye uygun olarak gerçekleştirilir.
Garanti Entegrasyonunun kullanılabilmesi için Sistem İşletmeni bölümünde Kullanıcılar seçeneği altında yer alan Eklenti Yetkilerinde, kullanıcıya Garanti ile çalışma yetkisinin verilmesi gerekir.
LOGO uygulamaları çalıştırıldığında, Garanti Login ekranı açılır.
Burada girilen bilgilerin (müşteri numarası, parola ve kullanıcı kodu) Garanti Bankası tarafından onaylanması gerekir. Hesabın yetkilendirilmesi işlemleri Garanti Bankası tarafından yapılır.
Entegrasyon LOGO kullanıcılarına yapacakları sorgulamalar ile işlem gerçekleştirildikçe çek/senet ve banka işlemlerini online olarak izleyebilme imkanı sağlar.

Çek/Senet/Senet listelerinde yer alan OnLine Durum Sorgulama seçeneği ile, bankaya gönderilmiş olan çek/senetlerin tahsil durumları izlenir.
Cari hesap listelerindeki OnLine Hesap doğrulama seçeneği ile, cari hesap tanımında belirtilen banka hesaplarının doğrulaması yapılır.
Logo Connect uygulamasının kullanılması durumunda Garanti entegrasyonu ile yalnızca izleme ve doğrulama değil çek/senetlerin ve havalelerin bankaya gönderim işlemleri yapılır.
Doğrudan tahsilat sistemi ile firma müşterilerinin bankada kredili hesaplarının olması durumunda fatura ödemeleri yapılır.
Hesap özeti ve POS ekstresinin alınmasının yanısıra bu işlemlerle ilgili muhasebede oluşması gereken fişlerin otomatik oluşturulması sağlanır.


Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?